ADOS-2 procjena

Možda postižem razvojne i društvene prekretnice drugačijim redoslijedom od svojih vršnjaka, ali sam u stanju ostvariti te male pobjede u svoje vrijeme.

Haley Moss

Što je ADOS-2 procjena?

ADOS-2 je standardizirani, polu-strukturirani opservacijski protokol koji predstavlja „zlatni standard“ u postupku dijagnostike za procjenu pojedinaca za koje postoji sumnja na poremećaj iz spektra autizma.

Namijenjen je širokom dobnom rasponu sudionika (od 12 mjeseci do odrasle dobi) te objektivnom utvrđivanju razvojnih odstupanja u vidu poremećaja iz spektra autizma. Također omogućava i utvrđivanje stupnja izraženosti simptomatologije. Postupak uključuje provedbu standardizirane procjene komunikacijskih vještina, interakcije, igre i sveukupnog općeg ponašanja pojedinaca, te strukturirano kodiranje istih. 

Uz ADOS-2 potrebno je imati i uvid u razvojni profil djeteta te je stoga na procjenu potrebno donijeti nalaz testiranja standardiziranim psihološkim instrumentima (ne stariji od 6 mjeseci). Ukoliko ga nemate, moguće je obaviti psihološku procjenu u Centru Madrugada, koju radimo za djecu od 3 do 16 godina najnovijim instrumentima kao što su WISC-IV, NEPSY-II, NNAT, PPVT-III i drugi.

Kako izgleda proces ADOS-2 procjene?

ADOS-2 procjenu provodimo u 3 susreta.

  • Prvi susret (1 sat) – roditelji/skrbnici (za djecu) ili starija funkcionalna osoba razgovaraju s psihologom o različitim aspektima dosadašnjeg razvoja i svojim zapažanjima te zajedno dogovaramo ciljeve procjene.
  • Drugi susret (1 sat) odnosi se na procjenu ADOS-2 opservacijskim protokolom. 
  • Treći susret (1 sat) – prezentacija nalaza ADOS-2 procjene uz detaljno objašnjenje i praktične savjete za podržavanje razvoja.

Prvi i zadnji susret je moguće obaviti i putem videopoziva.

Često postavljana pitanja

Cijena ADOS-2 procjene je 750 kuna. 

Ukoliko se i psihološka procjena obavlja kod nas, dajemo popust na ADOS-2 te je ukupna cijena 2000 kuna (1500 kn psihološka procjena + 500 kn ADOS-2).

Moguće je plaćanje gotovinom, VISA, Mastercard i Maestro karticama, uplatom na transakcijski račun ili pomoću aplikacije KEKS Pay.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Ovisno o dostupnim terminima, prvi razgovor i samo testiranje se mogu obaviti unutar istog tjedna. Nalaz procjene će biti spreman 5-7 radnih dana nakon završetka procjene.

Naručiti se možete pozivom na telefonske brojeve 021 258 595 ili 095 1917 051  te slanjem e-maila na info@centarmadrugada.hr.

Također, možete odabrati slobodan termin na ovom linku. Napominjemo da za prvi susret odaberete uslugu Konzultacije za roditelje.

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Kontaktirajte nas kako biste dobili odgovor u najkraćem mogućem roku.