Promjene su bolne. Rast je bolan. Ipak, ništa nije toliko bolno kao zapeti negdje gdje

Vjerujem da svaka odrasla osoba ima kapacitet misliti i odlučivati za sebe.

 

Vjerujem da je briga o mentalnom zdravlju jednako bitna kao i briga o fizičkom zdravlju.

 

Vjerujem da ne postoje premale promjene – svaki korak u pozitivnom smjeru nas vodi bliže osobi kakva želimo biti. 

 

I upravo zato vjerujem i u tebe. 

Dubravka Pešorda

Svi znamo da svaki čovjek ima svoju priču.

Ono što mnogi ne znaju je da svoju priču možemo pisati sami, na način koji želimo.

Oduvijek su me zanimale priče o ljudskim životima – što ljudi vole, što mrze, o čemu sanjaju, čega se boje, što rade, a što bi zapravo željeli.

Želeći čuti što više o ljudima i njihovim pričama, upisala sam i završila studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te studij psihoterapijskog pravca transakcijske analize u Centru Budi svoj. Tri godine sam volontirala kao savjetovatelj na linijama Hrabrog telefona te godinu dana kao voditeljica psihološkog savjetovališta u Domu za starije i nemoćne Maksimir. 

Završila sam i edukaciju Terapija igrom – vještine i intervencije u radu s djecom te DONA edukaciju za porođajnu doulu, kao i velik broj kraćih edukacija usmjerenih na specifične teme. 

Kroz sva ta iskustva osvijestila sam još jednu veliku moć – moć promjene. Shvatila sam da uz podršku i prava pitanja svatko može odvesti svoju priču u drugom smjeru i zbog toga se nepovratno zaljubila u psihoterapiju.

Zašto Centar Madrugada?

Centar Madrugada je mjesto kakvo je meni falilo u danima životnih kriza. Madrugada na portugalskom znači uvijek je najmračnije prije svitanja i smatram to fantastičnom metaforom za ono što želim stvoriti – mjesto na kojem možeš naći inspiraciju, sigurnost i bezuvjetno razumijevanje i podršku. Mjesto u kojem postoji netko tko želi čuti tvoju životnu priču i zajedno s tobom napisati njen nastavak. Čak i onda kad ti je u životu najmračnije. Da bih to ostvarila, provodim individualne psihoterapije i različita predavanja i radionice.

Iako događaji i osjećaji koji te dovode na psihoterapiju uglavnom nisu ugodni, iskreno se veselim susretu s tobom i slušanju tvoje priče.

Javi mi se klikom na gumb ispod ili putem kontakt forme 🙂