O nama

Promjene su bolne. Rast je bolan. Ipak, ništa nije toliko bolno kao zapeti negdje gdje ne pripadamo.

Vjerujem da svaka odrasla osoba ima kapacitet misliti i odlučivati za sebe.

Vjerujem da je briga o mentalnom zdravlju jednako bitna kao i briga o fizičkom zdravlju.

Vjerujem da ne postoje premale promjene – svaki korak u pozitivnom smjeru nas vodi bliže osobi kakva želimo biti. 

Centar Madrugada je osnovan s ciljem unapređenja mentalnog zdravlja pojedinaca i pomaganja ljudima da ostvare svoje potencijale i promijene štetne obrasce. 

Dubravka Pešorda

Dubravka je magistra psihologije, edukantica transakcijske analize – smjer psihoterapija, praktičarka terapije igrom i porođajna doula.

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Već tijekom studija je znala da se želi usmjeriti na savjetodavni rad s djecom i odraslima, pa je slušala i kolegije na Edukacijsko-rehabilitacijskom i Učiteljskom fakultetu. Također je završila i velik broj edukacija usmjerenih na savjetodavni i grupni rad.

Tri godine je volontirala na savjetodavnoj liniji za roditelje i djecu Hrabrog telefona te je godinu dana bila voditeljica psihološkog savjetovališta u Domu za starije i nemoćne Maksimir.

Bila je i koordinatorica kampanje Mind the Mind za područje Hrvatske, usmjerene na destigmatizaciju psihičkih poremećaja među srednjoškolcima.

2017. godine upisuje studij transacijske analize u Centru Budi svoj te otkriva čitav novi način razmišljanja o sebi, svojim unutarnjim procesima i odnosima s ljudima te još više učvršćuje svoju želju za postati psihoterapeutkinjom. 

Kako joj je rad s djecom i obiteljima ostao primarna želja, 2018. godine upisuje i završava još dvije važne edukacije: Terapija igrom – vještine i intervencije u Centru Proventus te DONA International edukaciju za porođajnu doulu.

2018. godine osniva Centar Madrugada te u njemu provodi individualna savjetovanja, grupe podrške i različite edukativne radionice.

Znate nekoga komu bi ove informacije dobro došle? Podijelite ih!