Promjene su bolne. Rast je bolan. Ipak, ništa nije toliko bolno kao zapeti negdje gdje ne pripadamo

Vjerujem da svaka odrasla osoba ima kapacitet misliti i odlučivati za sebe.

 

Vjerujem da je briga o mentalnom zdravlju jednako bitna kao i briga o fizičkom zdravlju.

 

Vjerujem da ne postoje premale promjene – svaki korak u pozitivnom smjeru nas vodi bliže osobi kakva želimo biti. 

 

I upravo zato vjerujem i u tebe. 

Dubravka Pešorda

Svi znamo da svaki čovjek ima svoju priču.

Ono što mnogi ne znaju je da svoju priču možemo pisati sami, na način koji želimo.

Oduvijek su me zanimale priče o ljudskim životima – što ljudi vole, što mrze, o čemu sanjaju, čega se boje, što rade, a što bi zapravo željeli.

Želeći čuti što više o ljudima i njihovim pričama, upisala sam i završila studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te studij psihoterapijskog pravca transakcijske analize, prvo u Centru Budi svoj, a zatim na Metanoia institutu u Londonu. Tri godine sam volontirala kao savjetovatelj na linijama Hrabrog telefona te godinu dana kao voditeljica psihološkog savjetovališta u Domu za starije i nemoćne Maksimir. 

Završila sam i edukaciju Terapija igrom – vještine i intervencije u radu s djecom te DONA edukaciju za porođajnu doulu, kao i velik broj kraćih edukacija usmjerenih na specifične teme. 

Kroz sva ta iskustva osvijestila sam još jednu veliku moć – moć promjene. Shvatila sam da uz podršku i prava pitanja svatko može odvesti svoju priču u drugom smjeru i zbog toga se nepovratno zaljubila u psihoterapiju.

Zašto Centar Madrugada?

Centar Madrugada je mjesto kakvo je meni falilo u danima životnih kriza. Madrugada na portugalskom znači uvijek je najmračnije prije svitanja i smatram to fantastičnom metaforom za ono što želim stvoriti – mjesto na kojem možeš naći inspiraciju, sigurnost i bezuvjetno razumijevanje i podršku. Mjesto u kojem postoji netko tko želi čuti tvoju životnu priču i zajedno s tobom napisati njen nastavak. Čak i onda kad ti je u životu najmračnije. Da bih to ostvarila, provodim individualne psihoterapije i različita predavanja i radionice.

Iako događaji i osjećaji koji te dovode na psihoterapiju uglavnom nisu ugodni, iskreno se veselim susretu s tobom i slušanju tvoje priče.

Javi mi se klikom na gumb ispod ili putem kontakt forme 🙂 

Josipa Piuk

Vjerujem u to da bismo razumjeli djecu, moramo govoriti jezikom koji oni znaju – igrom.

Također vjerujem i da počnemo stariti tek onda kad se prestanemo igrati. 

Zbog toga sam se odlučila kroz svoj profesionalni put posvetiti radu s djecom i roditeljima – i to najviše kroz igru. 

Da bih to postigla, završila sam studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zadru, tijekom kojeg sam se kroz volonterski rad posebno usmjeravala radu s djecom i roditeljima kroz provođenje radionica, izradu edukativnih materijala i znanstveni rad. 

Nakon studija sam godinama radila u osnovnim i srednjim školama diljem Splitsko-dalmatinske županije, provodeći psihodijagnostiku djece, savjetovanje učenika i roditelja o različitim temama, psihoedukativne radionice i roditeljske sastanke. 

Nakon završetka edukacije Terapija igrom – vještine i intervencije stječem naziv praktičara terapije igrom te se više posvećujem individualnom radu s djecom sa socio-emocionalnim problemima.

Ako tvoja obitelj treba psihološku podršku – bilo u obliku konzultacija za roditelje, bilo u obliku individualnog rada s djetetom koje ima probleme sa strahom, potištenosti, proživljenom traumom, agresivnošću, nemirom ili prilagodbom na neku novu situaciju, slobodno mi se javi klikom na gumb ispod ili putem kontakt forme.

Mirna Čugura

Katarina Andrijašević