Terapija igrom - vještine i intervencije u radu s djecom

Zašto terapija igrom?

Procjenjuje se da jedno od jedanaestero djece ima poteškoće u emocionalnom razvoju i/ili u ponašanju. Te poteškoće ponekad se pojavljuju samo unutar obitelji, no često ne ostaju samo u okviru obitelji. Cijeli niz stručnjaka koji rade s djecom (odgojiteljice, učiteljice, psihologinje, pedagoginje, logopedinje itd.) na neki način se susreću s tim poteškoćama. Istovremeno, klasični oblici edukacija stručnjaka za rad s djecom rijetko uključuju terapeutsku igru kao medij interakcije i intervencije. Igra kao medij komunikacije je istovremeno najprimjerenija djetetovom svijetu, načinu razmišljanja i razvojnim mogućnostima.

“Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom” kroz 70 školskih sati će vam omogućiti da bolje razumijete djetetov svijet te da razvijete vještine komunikacije koje pomažu u povezivanju s emocionalno otuđenim djetetom. Ovo razumijevanje je baza za rješavanje bilo kakvog problema jer omogućava stručnjaku da lakše ostvari kontakt i komunikaciju s djetetom. Edukacija je odobrena od strane Američke organizacije za terapiju igrom.

Teme modula edukacije:

1. modul

15.-17.10. 2021
(petak, subota, nedjelja)
9:30 - 17 sati

Tema modula

Vještine nedirektivne terapije igrom

2. i 3. modul

4.-7.11.2021.
(četvrtak, petak, subota, nedjelja)
9:30 - 17 sati

Tema modula

Tehnike i intervencije direktivne terapije igrom

4. modul

25.-26.11.2021.
četvrtak - 14 - 20 sati
petak - 9 - 14 sati

Tema modula

Supervizija i certifikacija

Vaša voditeljica

Tea Knežević

Magistra psihologije, terapeutkinja igrom i praktičarka transakcijske analize.

Od 2012.godine Tea aktivno djeluje u Centru Proventus. Iste godine postaje praktičarka neurolingvističkog programiranja te se počinje educirati iz različitih područja terapije igrom. Ističe edukacije Integrativnog pristupa terapije igrom, u organizaciji Rocky Mountain Play Therapy Instituta iz Kanade te edukacije iz Terapije igrom usmjerene na dijete, Filijalne terapije igrom te Ekspresivnih tehnika, pod vodstvom edukatora iz talijanske i američke Organizacije za terapiju igrom.

Tea je suosnivačica i direktorica Centra Proventus d.o.o. gdje radi terapiju igrom s djecom, savjetovanje odraslih te vodi brojne edukacije za stručnjake. Ko-autorica je i voditeljica programa “Primjena terapeutske igre u vrtićkom okruženju” i “Različiti pristupi terapeutske igre u radu s djecom s teškoćama u razvoju”. Napisala je šesnaest slikovnica s terapeutskim pričama za djecu, u izdanju Evenia.

Dodatno piše i provodi različite projekte uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u sklopu kojih je ko-autorica dva priručnika: “Transakcijskom analizom do psihološke otpornosti” te “Unutarnji svijet darovite djece”. Suosnivačica je Hrvatske udruge za terapiju igrom te aktivno promiče važnost zdravog socio-emocionalnog razvoja djece. Redovito pohađa različite konferencije i stručne skupove te se dodatno educira u području psihoterapije djece i odraslih.

Cijena edukacije

6500 kuna*

*Cijena s popustom: 6 000 kn vrijedi za: prijavu dvoje i više stručnjaka iz iste ustanove te za one koji su prethodno pohađali program(e) koje izvodi Centar Proventus: Primjena terapeutske igre u vrtićkom okruženju, TA 101, TA 202, Terapija igrom za roditelje, Darovita djeca

Cijena uključuje: