ADOS-2 procjena

Možda postižem razvojne i društvene prekretnice drugačijim redoslijedom od svojih vršnjaka, ali sam u stanju ostvariti te male pobjede u svoje vrijeme.

Što je ADOS-2 procjena?

ADOS-2 je standardizirani, polu-strukturirani opservacijski protokol koji predstavlja „zlatni standard“ u postupku dijagnostike za procjenu pojedinaca za koje postoji sumnja na poremećaj iz spektra autizma.

Namijenjen je širokom dobnom rasponu sudionika (od 12 mjeseci do odrasle dobi) te objektivnom utvrđivanju razvojnih odstupanja u vidu poremećaja iz spektra autizma. Također omogućava i utvrđivanje stupnja izraženosti simptomatologije. Postupak uključuje provedbu standardizirane procjene komunikacijskih vještina, interakcije, igre i sveukupnog općeg ponašanja pojedinaca, te strukturirano kodiranje istih. 

Uz ADOS-2 potrebno je imati i uvid u razvojni profil djeteta te je stoga na procjenu potrebno donijeti nalaz testiranja standardiziranim psihološkim instrumentima (ne stariji od 6 mjeseci). Ukoliko ga nemate, moguće je obaviti psihološku procjenu u Centru Madrugada, koju radimo za djecu od 3 do 16 godina najnovijim instrumentima kao što su WISC-IV, NEPSY-II, NNAT, PPVT-III i drugi.

Kako izgleda proces ADOS-2 procjene?

ADOS-2 procjenu provodimo u 3 susreta.

  • Prvi susret (1 sat) – roditelji/skrbnici (za djecu) ili starija funkcionalna osoba razgovaraju s psihologom o različitim aspektima dosadašnjeg razvoja i svojim zapažanjima te zajedno dogovaramo ciljeve procjene.
  • Drugi susret (1 sat) odnosi se na procjenu ADOS-2 opservacijskim protokolom. 
  • Treći susret (1 sat) – prezentacija nalaza ADOS-2 procjene uz detaljno objašnjenje i praktične savjete za podržavanje razvoja.

Prvi i zadnji susret je moguće obaviti i putem videopoziva.

Često postavljana pitanja

Cijena ADOS-2 procjene je 180,00 € (1356,21 kn). 

Ukoliko se i psihološka procjena obavlja kod nas, dajemo popust na ADOS-2 te je ukupna cijena 430,00 € (3239,84 kn) (300,00 € (2260,35 kn) psihološka procjena + 130,00 € (979,49 kn) ADOS-2).

Tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Ovisno o dostupnim terminima, prvi razgovor i samo testiranje se mogu obaviti unutar istog tjedna. Nalaz procjene će biti spreman 5-7 radnih dana nakon završetka procjene.

Zbog velikog interesa, potrebno je upisati se na listu čekanja. Upisati se možete upisivanjem vaših podataka na ovom obrascu. Trenutno vrijeme čekanja za termin testiranja je otprilike 4 tjedna

Nije moguće upisivanje na listu čekanja osobnim dolaskom.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Kontaktirajte nas kako biste dobili odgovor u najkraćem mogućem roku.