Grupe podrške za roditelje

Svjesno roditeljstvo je najteži posao na svijetu, ali je također i posao koji ima potencijal da nam donese najviše zadovoljstva i najdublji osjećaj povezanosti i pripadanja.

Roditeljstvo je, iznad svega, izazovan zadatak. Djeca su sposobna izvući iz nas ponašanja i uvjerenja za koja nismo znali da postoje; zahtijevaju puno našeg vremena i energije, a okolina nas često bombardira različitim savjetima. Internet je također preplavljen ogromnim brojem savjeta od kojih su mnogi oprečni jedni drugima. Nije čudo što se velik broj roditelja osjeća nedovoljno kompetentno za tu ulogu te da se gubi kao osoba. Iz tog razloga smo osmislili grupu podrške za roditelje, kao sigurno mjesto na kojem možemo podijeliti svakodnevne frustracije, zatražiti savjet o određenoj situaciji te razgovarati o tome kako bolje razumjeti određena dječja ponašanja, njihove uzroke, svoje reakcije na njih te kako postupati da bi se olakšala obiteljska svakodnevica.

Grupa podrške za roditelje se sastaje jednom tjedno u trajanju od 120 minuta u prostorima Centra Madrugada. Grupu čini između 5 i 8 članova, a cijena za cijeli mjesec (4-5 susreta) je 300 kuna po osobi. Svaki član se potiče da iznese probleme i teme o kojima bi želio razgovarati, a ostali članovi se potiču da svojim iskustvom doprinesu raspravi te iznesu svoje viđenje situacije.

Iznimna važnost se daje povjerljivosti svega izrečenog, poštovanju ostalh članova grupe te uvažavanju i razumijevanju tuđeg iskustva.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u grupi, kontaktirajte nas, a ako bi vam bolje odgovarao individualan rad, pročitajte više o konzultacijama za roditelje.

Znate nekoga komu bi ove informacije dobro došle? Podijelite ih!