Individualna priprema za porod

Kad jednog dana budeš pričala svom djetetu o danu kada si ga rodila, što bi voljela da mu možeš reći?

Vjerujem da bi većina žena voljela govoriti o svom porodu kao o ugodnom iskustvu; ipak, za većinu to ne bude tako. Porod često bude trenutak u kojem se osjećaju bespomoćno, postiđeno te kao da nisu gospodarice svoga tijela.

Dobra priprema za porod može značajno utjecati na tijek poroda. Znanje o tome što možemo očekivati u porodu, koje sve opcije imamo i kako naše tijelo funkcionira mogu značajno promijeniti način na koji se porod odvija te utjecati na zadovoljstvo cjelokupnim iskustvom.

Možda se pitate, zbog čega bi vam trebala priprema za porod kod tolikih dostupnih besplatnih izvora – Facebook grupa, portala, foruma i sličnog.

Upravo zato – informacija i mišljenja je previše, često su kontradiktorne, neprovjerene i neprilagođene konkretnoj situaciji te se lako osjetiti preplavljeno njima. Preplavljenost informacijama nam može izazvati anksioznost, nemir i osjećaj manje vrijednosti te stvoriti još više pitanja u glavi.

Individualna priprema za porod koju nudimo je utemeljena na najnovijim, provjerenim informacijama iz medicinske, primaljske i psihološke prakse te se u potpunosti prilagođava vašim potrebama. Saznat ćete sve što želite na jednostavan i pristupačan način, kroz praktične vježbe umjesto suhoparnih informacija.

Trajanje jednog termina individualne pripreme za porod je 120 minuta, a cijena 300 kuna. Termin se dogovara u vrijeme koje vam odgovara, a moguće je dogovoriti jedan ili više termina. Priprema za porod se uglavnom odvija u prostorima Centra Madrugada, no, u slučaju nemogućnosti dolaska ju možemo održati i putem Skypea.

Ukoliko biste se voljeli pripremati za porod u društvu drugih trudnica i njihovih partnera, provjerite kad održavamo iduću radionicu psihološke pripreme za porod, a ukoliko imate potrebu za dodatnom podrškom, održavamo i grupe podrške za roditelje.

Znate nekoga komu bi ove informacije dobro došle? Podijelite ih!