Individualno savjetovanje

Psihoterapija nalikuje na vremena kad smo bili djeca i nekomu pričali sadržaj svojih noćnih mora; kad ih izreknemo naglas, gube moć da nas plaše i kontroliraju

Individualna psihoterapija ili individualno savjetovanje je proces u kojem osoba pokušava postići osobnu promjenu uz stručnu pomoć.

Sve je veći broj ljudi koji se nose s problemima kao što su stres, problemi u komunikaciji, teškoće u odnosima s drugima, usamljenost, manjak samopouzdanja, osjećaj manje vrijednosti, nemogućnost zauzimanja za sebe, teškoće u postavljanju i ostvarivanju ciljeva, zdravstvene tegobe uzrokovane stresom i mnogi drugi.

Psihoterapija je način brige u sebi u kojem učimo rješavati svoje probleme, ostvarivati svoje potencijale i biti bolja verzija samih sebe. Samim time, psihoterapija je prikladna za svaku osobu koja se osjeća nezadovoljno nekim aspektom svog života.

Proces započinje klijentovim javljanjem terapeutu i zakazivanjem prvog susreta. Na tom susretu se terapeut i klijent upoznaju, dogovaraju pravila terapijskog odnosa, dinamiku dolaženja te identificiraju terapijske ciljeve.

Prvih nekoliko seansi je usmjereno istraživanju klijentove prošlosti i sadašnjosti te razvijanju povjerenja između terapeuta i klijenta. Osjećaj povjerenja između klijenta i terapeuta je izrazito važan; u tom odnosu se govori mnogo toga što nam je inače teško priznati i što ne bismo podijelili s bilo kim. Terapijska soba je sigurno mjesto; sve što se u njoj govori, ostaje u ta 4 zida. Jedine iznimke se odnose na slučajeve zlostavljanja i kaznenih djela: prema pravilima struke, terapeut je dužan takve stvari prijaviti nadležnim institucijama.

Individualno savjetovanje u Centru Madrugada se odvija po principima transakcijske analize, no, po potrebi se uključuju i tehnike iz drugih terapijskih pravaca kako bi se što bolje prilagodili klijentu.

Trajanje jedne seanse je 60 minuta, a cijena 200 kuna. Savjetovanje se odvija u prostorima Centra Madrugada, a moguće je raditi i putem Skypea.

Uobičajena učestalost dolazaka je jednom tjedno; ipak, u slučaju da osjećate potrebu za više podrške (često u kriznim situacijama) možemo dogovoriti i susrete više puta tjedno. Također, ponekad je moguće imati susrete i svakih dva tjedna, osobito u završnim fazama savjetovanja.

Jednom kad dogovorimo termin, kao terapeut sam odgovorna pojaviti se u dogovoreno vrijeme te čuvati to vrijeme samo za vas. Isto očekujem i od vas ukoliko želite ostvariti svoje ciljeve. Ukoliko ste iz nekog razloga spriječeni doći na dogovoreni termin, molim vas da ga otkažete minimalno 24 sata prije. U suprotnom će biti naplaćen kao da je i iskorišten.

Ukoliko želite dogovoriti termin ili dodatno porazgovarati o tome je li individualno savjetovanje za vas, slobodno nas kontaktirajte.

Znate nekoga komu bi ove informacije dobro došle? Podijelite ih!