Konzultacije za roditelje

Biti roditelj znači učiti o snagama kojih niste bili svjesni i nositi se sa strahovima za koje niste znali da postoje.

Koliko puta ste se, tijekom svog roditeljskog staža, zapitali sljedeće?

Je li normalno ovo što moje dijete radi?

Je li ovo što radi razvojna faza ili indikator da nešto nije u redu?

Kako da iziđem na kraj s njim?

Što da napravim u ovoj situaciji?

Jesam li dovoljno dobar roditelj?

Vjerujem da se za većinu roditelja taj broj vrti negdje oko beskonačno. Izazovi roditeljstva su zaista veliki; dječji razvoj je u prvim godinama izrazito brz i prije nego se stignemo snaći, prijeđu iz jedne faze u drugu. Kad tomu dodamo i da mnogi roditelji vuku neke naučene štetne obrasce iz postupke iz vlastitog djetinjstva, jasno nam je zašto se obiteljska situacija ponekad zna strašno zakomplicirati.

Roditelji se često javljaju na konzultacije u situacijama kad žele saznati više o razvojnim fazama kroz koje dijete prolazi; kad žele pripremiti mlađe dijete na dolazak bebe; kad žele bolje reagirati u određenoj situaciji ili efikasnije postaviti granice te kad se žele zbližiti s djetetom i pomoći mu da jasnije izrazi svoje osjećaje.

Naše konzultacije za roditelje su osmišljene kao mjesto na kojem možete dobiti stručne informacije i podršku te razgovarati o najboljem načinu odgoja svog djeteta.

Konzultacije traju 60 minuta, a cijena im je 200 kuna. Održavaju se u prostorijama Centra Madrugada ili putem Skypea ili telefona. Ukoliko želite dogovoriti termin konzultacija, slobodno nam se javite.

Također, ukoliko imate potrebu za kontinuiranom podrškom i dijeljenjem iskustva s drugim roditeljima, možda bi vas zanimale i grupe podrške za roditelje.

Znate nekoga komu bi ove informacije dobro došle? Podijelite ih!