Partnerska terapija

Što i za koga je partnerska terapija?

Partnerska terapija je oblik psihoterapije namijenjen pružanju pomoći partnerima u poboljšanju kvalitete njihovog romantičnog odnosa. Ovaj proces može pomoći u bilo kojoj fazi romantičnog odnosa, neovisno o bračnom statusu, dobi i seksualnoj orijetaciji partnera.

Iako joj najčešće pristupaju partneri koji se nađu u “burnoj” ili kriznoj fazi veze, ona može koristiti i partnerima koji nemaju izražene probleme u odnosu, već jednostavno žele dodatno raditi na njemu uz pomoć stručnjaka.

Kod čega može pomoći?

Partnerska terapija može pružiti pomoć kod problema s učestalim konfliktima, lošom komunikacijom, emocionalnim udaljavanjem, nezdravom dinamikom veze, nezadovoljavajućim partnerskim ulogama, neslaganjem u određenim uvjerenjima, kao i specifičnim problemima s financijama, zajedničkim aktivnostima, planiranjem zajedničke budućnosti, nesuglasjem želja (npr. o djeci), intimnošću, fizičkim ili psihičkim zdravljem, vanjskim stresorima te problemima koji proizlaze iz problema s članovima obitelji ili prošlim partnerima.

Pristupi partnerskoj terapiji

Postoji više pristupa partnerskoj terapiji, a terapeuti često kombiniraju tehnike iz različitih pristupa ovisno o potrebama klijenata. Neke od glavnih tehnika uključuju upoznavanje terapeuta s partnerima kako bi skupa mogli raditi na vlastitom i međusobnom razumijevanju, identificiranje osjećaja, istraživanje prošlih iskustava, fokusiranje na potencijalna rješenja problema u odnosu i popravak nezdravih bihevioralnih obrazaca te učenje vještina, poput nošenja s bijesom i rješavanja problema i konflikata.

Neki od benefita partnerske terapije

  • Bolje međusobno razumijevanje i prihvaćanje
  • Uspješna identifikacija izvora problema
  • Poboljšanje komunikacijskih vještina
  • Uspješno razrješavanje konflikata
  • Ojačavanje odnosa, intimnosti i privrženosti
  • Eliminacija disfunkcionalnih obrazaca ponašanja
  • Usvajanje važnih intrapersonalnih i interpersonalnih vještina
  • Povećanje zadovoljstva odnosom

O usluzi

Usluga partnerske terapije sada je dostupna i u našem Centru. Trajanje termina je 90 minuta, a preporučena učestalost je svaka dva tjedna. Cijena je 450 kuna (59,73€ , tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn) po terminu.

U nastavku možete pročitati često postavljana pitanja.

Cijena je 450 kuna (59,73€ , tečaj konverzije 1€ = 7,53450 kn) po terminu.

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Vrijeme potrebno za promjenu je vrlo individualno te svatko može prekinuti proces kada to želi. Važno je samo javiti nam 2 tjedna ranije.

Naručiti se možete pozivom na telefonski broj 021 258 595, slanjem e-maila na info@centarmadrugada.hr

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.