Terapija igrom

Više možemo otkriti o čovjeku igrajući se sat vremena nego razgovarajući godinu dana.

Igra je prirodan jezik mlađe djece – kroz nju komuniciraju, prikazuju situacije iz svakodnevnog života, svoje želje i snove, a vrlo često i situacije koje ih muče.

Kao odrasli, vrlo često kad primijetimo da dijete nešto muči, krenemo s ispitivanjem što se dogodilo, kako se točno osjećaju i što im je netko rekao. Oni nam često na takva pitanja ne mogu i ne znaju odgovoriti, što dovodi do dodatne frustracije s obje strane. 

Sve je veći broj djece koja proživljavaju određene emotivne teškoće, kao što su anksioznost, depresivnost, fobije od određenih stvari/pojava, usamljenost, agresivnost, doživljena trauma ili gubitak i mnoge druge. Često ti problemi ostaju netretirani ili čak neprepoznati baš zato što ih je djeci teško verbalizirati.

Terapija igrom na sustavan i znanstveno utemeljen način upotrebljava činjenicu da djeca prirodno komuniciraju kroz igru te uz stručno vodstvo pomaže djeci da prepoznaju i izraze svoje probleme i emocije. Stoga je prikladna za svu djecu između 3 i 12 godina koja trebaju pomoć u nošenju s emocijama. 

Proces započinje roditeljevim ili skrbnikovim javljanjem terapeutu te zakazivanjem prvog, 60-minutnog razgovora na kojem dijete neće biti prisutno, već će se terapeut upoznati s roditeljima, istražiti dosadašnji razvoj i važne događaje u djetetovom životu. Zajedno će donijeti odluku je li djetetu potreban individualni tretman te u skladu s tim postaviti ciljeve. 

Idući susreti su raspoređeni tako da terapeut provodi 45 minuta nasamo s djetetom u igri, nakon čega 15 minuta razgovara s roditeljem. Prvih nekoliko seansi s djetetom prolaze u praćenju djetetove igre i uspostavljanju odnosa, a kasnije se uključuju određene intervencije u skladu s ciljevima.

U nastavku se nalaze odgovori na najčešće postavljana pitanja.

Često postavljana pitanja

Prije uključivanja u terapiju igrom, važno nam je odraditi jedan termin konzultacija s roditeljima (bez djeteta), na kojem ćemo porazgovarati o dosadašnjem djetetovom razvoju te ciljevima koje želimo postići. Cijena prvog susreta i daljnjih susreta terapije igrom iznosi 50,00€ (376,73 kn).

Tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Kao i kod odraslih, vrijeme potrebno za promjenu kod djece je vrlo individualno te ovisi o ciljevima koje želimo postići, dobi djeteta te trenutnoj situaciji. Načelno govorimo o 15-20 susreta, iako u nekim slučajevima može biti i manje i više. 

Potpuno razumijemo da se u vašem životu može dogoditi mnogo stvari koje vas mogu spriječiti da dođete na dogovoreni termin. Ipak, kako bismo ostvarili odnos povjerenja i osjećaj da možemo računati jedno na drugo, važno nam je da svoj dolazak otkažete minimalno 24 sata prije dogovorenog termina. U protivnom se susret naplaćuje kao da je održan.

Zbog velikog interesa, potrebno je upisati se na listu čekanja. Upisati se možete upisivanjem podataka na ovoj stranici. 

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.

Ponekad se među roditeljima/skrbnicima dogodi nesuglasje oko toga kako je najbolje pristupiti djetetovom problemu. Zbog toga je uvodni razgovor najbolje mjesto za iznijeti sve nedoumice te donijeti konačnu, zajedničku odluku.

Da bi se dijete moglo uključiti u tretman, važno je da oba roditelja/skrbnika na to pristanu – čak i u slučaju kad su razvedeni.

Niste pronašli odgovor na svoje pitanje? Kontaktirajte nas kako biste dobili odgovor u najkraćem mogućem roku.