Trening strategija uspješnog učenja

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan.

Robert Collier

Od pojma “učenje” mnogima se diže kosa na glavi, bez obzira na to u kojoj su životnoj dobi – i mnogima je ono gotovo sinonimno pojmu “mučenje”.

Mnogo je razloga zašto bismo učenje smatrali mučenjem. Možda vas ili vaše dijete muči nešto od sljedećeg?

  • Kratak raspon pažnje
  • Teškoće upamćivanja informacija
  • Gubljenje u pročitanom tekstu
  • Odvajanje bitnih od nebitnih stvari
  • Nesamostalnost u učenju
  • Planiranje vremena za učenje
  • Određivanje kad ste naučili dovoljno
  • Strahovi od ispita

Učenje je cjeloživotni, složeni proces usvajanja novih informacija, znanja i vještina. Sve što znamo smo u jednom trenutku naučili – hodati, govoriti, čitati, zajedno s raznim drugim korisnim vještinama.

Ipak, učenje za školu ili fakultet mnogima izaziva grč u želucu. Često je uzrok tomu upravo to što se očekuju određeni rezultati u obliku ocjena, bez da smo ikad zbilja naučili kako učiti u skladu sa svojim posebnostima.

Upravo zbog toga smo vam odlučili ponuditi individualni trening strategija uspješnog učenja pod stručnim vodstvom psihologinja Centra Madrugada.

Namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te uključenima u cjeloživotno obrazovanje – dakle, svima koji bi željeli poboljšati svoj pristup učenju.

Prvi susret traje 90 minuta. Tijekom njega razgovaramo o dosadašnjim načinima učenja, teškoćama koje ste primijetili i područjima koja biste željeli poboljšati. Nakon toga radimo kratku procjenu* pažnje, pamćenja, motivacije i stilova učenja te na osnovu rezultata razgovora i procjene zajednički planiramo daljnji rad.

Daljnji susreti traju 60 minuta te se baziraju na učenju i korištenju novih strategija učenja – idealno na materijalu koji sami donesete i koji vam predstavlja izazov.

Generalni ciljevi ovog individualnog rada su postići samostalnost u učenju, samostalno postaviti ciljeve u učenju i isplanirati vrijeme, poboljšati upamćivanje i povezivanje gradiva te odabrati odgovarajuću strategiju učenja za određeno gradivo.

 

*Napomena: ova procjena je isključivo interna i služi planiranju daljnjeg rada na strategijama učenja te ne rezultira službenim nalazom. Ako vam je potreban nalaz u svrhu individualizacije ili prilagodbe programa, molimo vas da se naručite na Psihološku procjenu djece.

 

Često postavljana pitanja

Cijena je 250 kuna za prvi susret, dok je cijena ostalih susreta 200 kuna.

Moguće je plaćanje gotovinom, VISA, Mastercard i Maestro karticama ili uplatom na transakcijski račun.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Broj susreta je vrlo individualan te ovisi o dobi, prisutnim teškoćama u učenju, predmetima u kojima je pomoć potrebna te količini vježbe kod kuće.

 

Naručiti se možete pozivom na telefonski broj 021 258 595  te slanjem e-maila na info@centarmadrugada.hr.

Također, možete odabrati slobodan termin na ovom linku. Napominjemo da za prvi susret odaberete uslugu Trening strategija učenja – prvi susret.

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.