Trening strategija uspješnog učenja

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan.

Robert Collier

Od pojma “učenje” mnogima se diže kosa na glavi, bez obzira na to u kojoj su životnoj dobi – i mnogima je ono gotovo sinonimno pojmu “mučenje”.

Mnogo je razloga zašto bismo učenje smatrali mučenjem. Možda vas ili vaše dijete muči nešto od sljedećeg?

  • Kratak raspon pažnje
  • Teškoće upamćivanja informacija
  • Gubljenje u pročitanom tekstu
  • Odvajanje bitnih od nebitnih stvari
  • Nesamostalnost u učenju
  • Planiranje vremena za učenje
  • Određivanje kad ste naučili dovoljno
  • Strahovi od ispita

Učenje je cjeloživotni, složeni proces usvajanja novih informacija, znanja i vještina. Sve što znamo smo u jednom trenutku naučili – hodati, govoriti, čitati, zajedno s raznim drugim korisnim vještinama.

Ipak, učenje za školu ili fakultet mnogima izaziva grč u želucu. Često je uzrok tomu upravo to što se očekuju određeni rezultati u obliku ocjena, bez da smo ikad zbilja naučili kako učiti u skladu sa svojim posebnostima.

Upravo zbog toga smo vam odlučili ponuditi individualni trening strategija uspješnog učenja pod stručnim vodstvom psihologinja Centra Madrugada.

Namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te uključenima u cjeloživotno obrazovanje – dakle, svima koji bi željeli poboljšati svoj pristup učenju.

Prvi susret traje 90 minuta. Tijekom njega razgovaramo o dosadašnjim načinima učenja, teškoćama koje ste primijetili i područjima koja biste željeli poboljšati. Nakon toga radimo kratku procjenu* pažnje, pamćenja, motivacije i stilova učenja te na osnovu rezultata razgovora i procjene zajednički planiramo daljnji rad.

Daljnji susreti traju 60 minuta te se baziraju na učenju i korištenju novih strategija učenja – idealno na materijalu koji sami donesete i koji vam predstavlja izazov.

Generalni ciljevi ovog individualnog rada su postići samostalnost u učenju, samostalno postaviti ciljeve u učenju i isplanirati vrijeme, poboljšati upamćivanje i povezivanje gradiva te odabrati odgovarajuću strategiju učenja za određeno gradivo.

 

*Napomena: ova procjena je isključivo interna i služi planiranju daljnjeg rada na strategijama učenja te ne rezultira službenim nalazom. Ako vam je potreban nalaz u svrhu individualizacije ili prilagodbe programa, molimo vas da se naručite na Psihološku procjenu djece.

 

Često postavljana pitanja

Cijena je 250 kuna (33,18€) za prvi susret, dok je cijena ostalih susreta 200 kuna (26,54€).

Tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Broj susreta je vrlo individualan te ovisi o dobi, prisutnim teškoćama u učenju, predmetima u kojima je pomoć potrebna te količini vježbe kod kuće.

 

Naručiti se možete pozivom na telefonski broj 021 258 595  te slanjem e-maila na info@centarmadrugada.hr.

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.