Osnove psihološkog savjetovanja

Sljedeća radionica održat će se u subotu i nedjelju 12. i 13. studenog od 9 do 17 sati.

Sljedeća radionica održat će se za

  • 00dana
  • 00sati
  • 00minuta
  • 00sekundi

Zašto osnove psihološkog savjetovanja?

U susretu s brojnim sadašnjim i budućim stručnjacima pomagačkih zanimanja – psiholozima, pedagozima, logopedima, socijalnim pedagozima, učiteljima, odgajateljima, voditeljima i koordinatorima projekata različitih udruga, kroz brojne prakse i predavanja, uviđam koliko je savjetodavni proces nešto što je u opisu posla brojnih radnih mjesta te se podrazumijeva da je to nešto što znaju – a što je zapravo, osobito u početku karijere, često zbunjujuće i zastrašujuće.

Tijekom ove radionice proći ćemo kroz uobičajene faze psihološkog savjetovanja; potrebe klijenta i ulogu savjetovatelja u svakoj od njih; uvježbat ćemo vještine aktivnog slušanja, kao i najčešće intervencije korištene u savjetovanju te ćete imati priliku u praksi pratiti jedan slučaj savjetovanja sa stvarnim klijentom od prve do zadnje faze.

Komu je radionica namijenjena?

Studentima i nedavno diplomiranim stručnjacima pomagačkih zanimanja koji žele biti bolje pripremljeni na početak rada.

Svim stručnjacima koji razmišljaju o upisivanju edukacije iz nekog psihoterapijskog pravca - kao prvi korak u tom smjeru.

Svima koji se u svakodnevnom radu susreću sa savjetovanjem, no, osjećaju da im fali strukture i praktičnih vještina da bi to uspješno radili.

Što ćeš naučiti na ovoj radionici?

Tko sam ja?

Dubravka Pešorda, magistra psihologije, specijalizantica transakcijske analize i praktičarka terapije igrom. 

Iako je transakcijska analiza moj primarni psihoterapijski pravac, uvijek sam otvorena isprobavanju tehnika iz različitih psihoterapijskih pravaca kako bih svojim klijentima pružila najbolje moguće iskustvo i olakšala promjenu. 

Već se godinama kroz volonterske i plaćene angažmane bavim psihološkim savjetovanjem i u tom vremenu sam imala priliku raditi s različitim ljudima različitih potreba i isprobati velik broj tehnika. Zadnjih nekoliko godina moj rad se sastoji gotovo isključivo od psihološkog i psihoterapijskog savjetovanja te u ovoj radionici želim podijeliti s tobom temeljne informacije i vještine koje će te ohrabriti da kreneš primjenjivati naučeno u svom radu. 

 

Po čemu je ova radionica posebna?

Personalizirani pristup

Broj sudionika na ovoj radionici je ograničen. To mi daje dovoljno vremena da odgovorim na sva pitanja, te poslušam svakog od polaznika tijekom vježbi te dam personaliziranu povratnu informaciju. Tako svaka radionica postaje drugačija i prilagođava se baš tebi.

Primjena teorije u praksi

Vjerujem da je najbolja metoda da nešto naučimo upravo metoda isprobavanja na vlastitoj koži. Zbog toga sve teorijske principe koje na ovoj radionici prođemo odmah primjenjujemo i uvježbavamo u praksi. Tijekom dva dana ćete imati priliku pratiti jednog te istog klijenta kroz različite faze savjetovanja - od početka do kraja.

Primjenjivi alati

Volim radionice s kojih iziđem s osjećajem da znam točno što ću od onog što sam čula primijeniti u svom svakodnevnom radu. Zbog toga ćemo na ovoj radionici proći kroz nekoliko praktičnih koje ćete istog trena moći primijeniti u praksi.

Mogućnost nastavka edukacije

Osnovna radionica je baš to - osnovna. Kroz buduće radionice ćemo prolaziti kroz druge, specifične teme, kao što su otpori i zastoji u savjetovanju, transferi i kontratransferi i mnoge druge.

Cijena radionice

1000 kuna

132,72€ (1€ = 7,53450 kn)

Cijena uključuje:

Edukaciju plaća vaša ustanova?

Želite biti obaviješteni o idućem terminu održavanja?

Iskažite interes ispunjavanjem obrasca ispod

Imaš neko pitanje ili prijedlog?