Psihološka procjena ADHD-a kod odraslih

Dijagnoza ADHD-a mijenja život odraslim osobama. Otkriva da smo se cijeli život hrvali s nevidljivim protivnikom i da nismo imali pojma što nas sabotira, niti da je uopće tu, a otežavao nam je život 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Samo smo pretpostavili da je život svima tako težak.

Ricky Green

Zašto nam treba psihološka procjena ADHD-a?

Slika ADHD-a koju većina nas ima u glavi je dječak koji konstantno trči po razredu i ne može se smiriti. Iako to može biti jedan od oblika, ADHD dolazi u mnogim drugim pakiranjima, zbog čega često ostane neprepoznat do odrasle dobi. 

ADHD, unatoč imenu, nije samo poremećaj pažnje; on izaziva teškoće i u planiranju, započinjanju i završavanju zadataka, procjeni vremena koje će nam biti potrebno za nešto, praćenju vlastitih misli, emocionalnoj regulaciji, ulaženju u odnose s drugim ljudima i mnogim drugim aspektima života. 

Da bismo mogli tražiti rješenja koja bi nam mogla osigurati kvalitetniji život, moramo znati s čim se točno nosimo.

Kvalitetna psihološka procjena nam može dati niz informacija o našim jakim i slabim stranama – bilo kognitivno, bilo emocionalno.

Kako izgleda proces psihološke procjene?

Psihološku procjenu odraslih provodimo u ukupno 4 susreta.

  • Prvi susret (1 sat) – intervju s psihologom o dosadašnjem životu, simptomima, tijeku školovanja i rada, zdravstvenom stanju, bliskim odnosima i drugim važnim aspektima života. 
  • Drugi i treći susret (po 2 do 2,5 sata) – testiranje certificiranim psihologijskim mjernim instrumentima, koje pokriva kognitivne sposobnosti, raspon pažnje i impulzivnost, ličnost i emocionalni status.
  • Četvrti susret (1 sat) – prezentiranje rezultata testiranja, objašnjavanje pojedinih rezultata, prezentiranje pisanog nalaza i dogovor o daljnjem postupanju.

Prvi i zadnji susret je moguće obaviti i putem videopoziva. Samo testiranje nije moguće odraditi u online obliku.

Često postavljana pitanja

Cijena psihološke procjene je 1500 kuna (199,08€).

Tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

U određenim terminima vikendom testiranje možemo obaviti i u Zagrebu, u ulici Pavla Hatza.

Ovisno o dostupnim terminima, prvi razgovor i samo testiranje se mogu obaviti unutar istog tjedna. Nalaz procjene će biti spreman 5-7 radnih dana nakon završetka procjene.

Naručiti se možete slanjem e-maila na info@centarmadrugada.hr.

Nije moguće naručivanje osobnim dolaskom.