Psihološka procjena ADHD-a kod odraslih

Dijagnoza ADHD-a mijenja život odraslim osobama. Otkriva da smo se cijeli život hrvali s nevidljivim protivnikom i da nismo imali pojma što nas sabotira, niti da je uopće tu, a otežavao nam je život 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Samo smo pretpostavili da je život svima tako težak.

Zašto nam treba psihološka procjena ADHD-a?

Slika ADHD-a koju većina nas ima u glavi je dječak koji konstantno trči po razredu i ne može se smiriti. Iako to može biti jedan od oblika, ADHD dolazi u mnogim drugim pakiranjima, zbog čega često ostane neprepoznat do odrasle dobi. 

ADHD, unatoč imenu, nije samo poremećaj pažnje; on izaziva teškoće i u planiranju, započinjanju i završavanju zadataka, procjeni vremena koje će nam biti potrebno za nešto, praćenju vlastitih misli, emocionalnoj regulaciji, ulaženju u odnose s drugim ljudima i mnogim drugim aspektima života. 

Da bismo mogli tražiti rješenja koja bi nam mogla osigurati kvalitetniji život, moramo znati s čim se točno nosimo.

Kvalitetna psihološka procjena nam može dati niz informacija o našim jakim i slabim stranama – bilo kognitivno, bilo emocionalno.

Kako izgleda proces psihološke procjene?

Psihološku procjenu odraslih provodimo u ukupno 4 susreta.

  • Prvi susret (1 sat) – intervju s psihologom o dosadašnjem životu, simptomima, tijeku školovanja i rada, zdravstvenom stanju, bliskim odnosima i drugim važnim aspektima života. 
  • Drugi i treći susret (po 2 do 2,5 sata) – testiranje certificiranim psihologijskim mjernim instrumentima, koje pokriva kognitivne sposobnosti, raspon pažnje i impulzivnost, ličnost i emocionalni status.
  • Četvrti susret (1 sat) – prezentiranje rezultata testiranja, objašnjavanje pojedinih rezultata, prezentiranje pisanog nalaza i dogovor o daljnjem postupanju.

Prvi i zadnji susret je moguće obaviti i putem videopoziva. Samo testiranje nije moguće odraditi u online obliku.

Često postavljana pitanja

Cijena psihološke procjene je 300,00 € (2260,35 kn).

Tečaj konverzije 1 € = 7,53450 kn

Moguće je plaćanje gotovinom ili VISA, Mastercard i Maestro karticama.

Nalazimo se u Splitu, u Vukovarskoj ulici 166 (Visoka). Detaljniju kartu lokacije možete vidjeti na ovoj stranici.

Do daljnjeg nismo u mogućnosti obavljati testiranja u Zagrebu.

Ovisno o dostupnim terminima, prvi razgovor i samo testiranje se mogu obaviti unutar istog tjedna. Nalaz procjene će biti spreman 5-7 radnih dana nakon završetka procjene.

Prvi i zadnji susret se mogu obaviti putem videopoziva, no samo testiranje se odrađuje isključivo uživo.

Zbog velikog interesa, potrebno je upisati se na listu čekanja. Upisati se možete upisivanjem vaših podataka na obrascu koji se nalazi ispod. Trenutno vrijeme čekanja za termin testiranja je otprilike 6 mjeseci.

Nije moguće upisivanje na listu čekanja osobnim dolaskom.

Upis na listu čekanja za psihološku procjenu odraslih