autism
Razvojni poremećaji
Mirna Čugura

Poremećaj iz spektra autizma

Poremećaj iz spektra autizma (PSA) neurorazvojni je poremećaj koji karakteriziraju teškoće u socijalnoj komunikaciji, odnosno interakciji te ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja, interesa i aktivnosti.

Pročitaj
dječja igra
Roditeljstvo
Josipa Piuk

Dječja igra

Igra djeci predstavlja priliku za istraživanje sebe i svijeta oko sebe, izražavanje misli i doživljaja te uvježbavanje različitih vještina.

Pročitaj
Roditeljstvo
Josipa Piuk

Emocionalna (ne)zrelost djeteta

Na emocionalnu zrelost djeteta nam ukazuje emocionalna inteligencija, koja podrazumijeva njegovu sposobnost da formira odnose, regulira emocije te se nosi sa zahtjevima i pritiscima okoline.

Pročitaj
Roditeljstvo
Josipa Piuk

Psihosomatske teškoće kod djece

Psihosomatske poteškoće opisujemo kao prisutnost više bolnih tjelesnih simptoma koji se javljaju u stresnim situacijama, a traju dugo ili se učestalo ponavljaju, pri čemu nemaju jasan tjelesni uzrok.

Pročitaj
Osobni razvoj
Dubravka

A kao Autentičnost

A kao Autentičnost Da bismo bili autentični, moramo njegovati svoju nesavršenost i ranjivost. Moramo vjerovati da smo vrijedni ljubavi i prihvaćanja baš takvi kakvi jesmo.

Pročitaj
Osobni razvoj
Dubravka

Treba li mi psihoterapija?

Treba li mi psihoterapija? Nekoliko puta tjedno dobijem sličan telefonski poziv od potencijalnih klijenata. Dobar dan… Imam nekih problema, ali nisam siguran treba li mi

Pročitaj